Gedragsregels

• Grof taalgebruik, ruzie maken, vernielingen aanrichten, pesten van spelers ed. horen niet thuis op het voetbalveld en op de route van en naar het voetbalveld en zullen nooit worden getolereerd. Er zal door de leiding onmiddellijk op gepaste wijze worden ingegrepen. Eventueel volgt verwijdering van de voetbalclub.
  • Beslissingen van de leiding worden geaccepteerd en opgevolgd. Dit geldt bij wedstrijden maar ook bij de trainingen.
  • Na afloop van de wedstrijd/training wordt het materiaal opgeruimd en de kleedkamer schoongemaakt (evt via een corvee-rooster).
  • Na afloop van de wedstrijd geven de de spelers en de leiders de tegenstander een hand en bedanken hen voor de wedstrijd. Zowel bij winst als bij verlies. De aanvoerder geeft de scheidsrechter en de grensrechters ook een hand.
  • We benaderen elkaar altijd op een positieve manier (binnen een teamsport is dat zeer belangrijk: 'goed gedaan' werkt honderd keer beter dan 'slecht gedaan'). Iedereen is open en eerlijk tegenover anderen.

De gedragsregels gelden voor alle betrokkenen: spelers, begeleiders, trainers, ouders, toeschouwers, etc.

In geval van ongewenst gedrag

• In geval van ongewenst gedrag (gedrag dat duidelijk niet in overeenstemming is met de gedragsregel) wordt een speler hier door de leiding direct op aangesproken.
  • Wanneer een speler na hier enkele malen door de leiding op te zijn aangesproken zijn (ongewenste) gedrag niet verbetert, volgt een gesprek tussen speler, ouders en leiding. In dit gesprek worden duidelijke afspraken gemaakt, onder meer over te nemen disciplinaire maatregelen wanneer het gedrag niet verbetert. Tevens wordt e.e.a. schriftelijk vastgelegd in het dossier dat in beheer is bij de voorzitter van de jeugdcommissie.
  • Indien bovengenoemd gesprek niet tot het gewenste resultaat leidt, worden in overleg tussen leiding en jeugdbestuur disciplinaire maatregelen in de vorm van schorsing genomen.
  • In het geval van onacceptabel gedrag, zoals vernielingen, zeer grof taalgebruik of vechten kan de leiding besluiten direct disciplinaire maatregelen te treffen. Dit geschiedt altijd in overleg met het jeugdbestuur en met informatie aan de ouders.

Nieuw-Roden 1 - Drachten 1

22 oktober 2017 om 14.00 uur