13-10-2017:Doelpunt Wilco Drent levert Nieuw Roden belangrijke overwinning op uit tegen Nicator

Nieuw Roden moest zijn tweede uitwedstrijd van het seizoen in de 3e Klasse spelen in Leeuwarden tegen v.v. Nicator.

Een onbekende tegenstander, zoals zo vele ploegen uit Friesland voor de Drenten. Toch wilde Nieuw Roden er alles aan doen om 3 punten bij "Het Kalverdijkje" mee te nemen. De eerste 10 minuten was het dan ook aftasten aan beide kanten. De eerste doelpoging kwam van Nicator, maar keeper Femko de Vries wist de bal klemvast te pakken na een schot van een doorgebroken speler. Even later kreeg Sander Drent een kans om op voorsprong te komen, maar faalde in de afwerking. Nicator bleef ook drukken en probeerde Femko de Vries met een lopje te verrassen, maar de bal ging net naast het doel. De grootste kans was in de eerste helft voor Marcel Kuiper. Hij had de bal voor het intikken, maar verdediger Daniel de Vos wist de bal net voor de doellijn weg te halen. Toch was het in de 35e minuut raak voor Nieuw Roden. Wilco Drent kon de bal beheerst in het doel schuiven na een assist van zijn broer Sander Drent. Even later in de wedstrijd was het schrikken, want Sander Drent lag te creperen op het veld met een pijnlijke knie. Dezelfde knie waar hij meer dan een jaar mee aan de kant stond door een afgescheurde knieband. Later vertelde hij dat het door een trap op zijn knie kwam en met een dikke knie het veld moest verlaten. Erwin Gooijert kwam voor hem in de ploeg. Nog net voor rust wist keeper Femko de Vries Nieuw Roden te behoeden voor de gelijkmaker. Na een geplaatste afstandsschot van Nicator wist de keeper van Nieuw Roden, die momenteel in topvorm verkeerd, een zeker doelpunt met een geweldige duik de bal uit het doel te houden. Nieuw Roden ging gewaarschuwd de kleedkamers in.

Na de rust gebeurde er opmerkelijk aan beide kanten niet veel meer. Nieuw Roden wilde alles eraan doen om de 3 belangrijke punten binnen te halen. Nicator was niet echt bij machte om het de verdediging van Nieuw Roden moeilijk te maken. Die stond als een huis achterin, samen met Bobby Coster en Martijn Drent. Martijn Steenbergen was inmiddels ook al gewisseld met een pijnlijke enkel en knie. Wilco Drent liep ook met een pijnlijke hamstring in het veld, maar kon na drie wissels niet meer gewisseld worden. Toch bleef Nieuw Roden best makkelijk overeind in de slotfase. Marcel Kuiper kreeg nog een kans om het definitief af te maken, maar miste net het doel.

Nieuw Roden pakt met deze overwinning zeer belangrijke punten en heeft uit 3 gespeelde wedstrijden 6 punten behaald.
Volgende week komt Groninger Boys op bezoek. Die kregen met 2-6 klop van kampioenskandidaat Trywalden, waar Nieuw Roden uit vorige week met 6-0 verloor. De mouwen kunnen weer opgestroopt worden.

SC Bolsward 1 - Nieuw Roden 1

Zondag 17 december 2017 om 14.30 uur