Fairplay-commissie vv Nieuw Roden

Mei 2008.

De vv. Nieuw Roden wil een club zijn waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Ons sportcomplex moet een ontmoetingsplaats zijn waar iedereen met veel plezier en voldoening zijn sport kan beoefenen. Iedereen moet zich hier veilig en thuis voelen. We vinden dit belangrijk en dat willen we ook graag zo houden.

Helaas blijkt van tijd tot tijd dat de sportiviteit en gezelligheid worden ondermijnd door onsportief en/of ongewenst (a-sociaal) gedrag zoals; onbehoorlijk taalgebruik, onsportief gedrag, discriminatie, vernielingen, diefstal etc. Wij zijn ons ervan bewust dat deze ontwikkelingen niet specifiek voor de club zijn, maar een breder maatschappelijk karakter hebben. Echter, moet je dit dan accepteren en daardoor een verdergaande irritatie toelaten? Wij menen van niet.

In de Presentatiegids zijn ?Gedragsregels? opgenomen. Niet alleen voor de Jeugd (hoewel dat wel in de aanhef staat) maar deze gedragsregels zijn natuurlijk ook van toepassing op alle leden en bezoekers van ons sportcomplex.

Om actief aandacht te blijven geven aan deze basis-voorwaarden voor een fijne voetbalvereniging en om lekker te kunnen blijven sporten heeft het bestuur een ?Fairplay-commissie? in het leven geroepen.

De Fairplay-commissie heeft tot doel:

• het sportief gedrag op en rond de velden te bevorderen;
  • het gedrag dat deze doelstelling in gevaar brengt te bestrijden;
  • te bevorderen dat met respect wordt omgegaan met het eigendom van de vereniging, de gemeente, de leden en de bezoekers;

De Fairplay-commissie bestaat uit:

• Jaap van der Molen
  • Stoffer Kalfsbeek
  • Reimer vd Vlugt
  • Hans Schulten

De Fairplay-commissie is bevoegd waar nodig sancties op te leggen en staat onder verantwoordelijkheid van het bestuur.

Wij hopen dat deze regels en afspraken ertoe bijdragen dat sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoog in het vaandel van onze vereniging blijven staan.

Het bestuur.

Nieuw-Roden 1 - Drachten 1