Nieuw Roden trekt nipt aan het kortste eind in knotsgek duel met Blauwhuis

05-11-2023


Vandaag was het tijd voor de confrontatie met Blauwhuis. De gasten zijn verrassend goed aan de competitie begonnen en het beloofde een zware kluif te worden voor de NeiRôners, die op dit moment worstelen met hun vorm. Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Janna Wiechers.
Dan de wedstrijd. Nieuw Roden begon, niet voor het eerst dit seizoen dramatisch aan het duel. Na een lange bal van Blauwhuis werd er geblunderd achterin bij Nieuw Roden, waardoor Blauwhuis snel op voorsprong kwam 0-1. De bezoekers wisten hun voorsprong verder uit te bouwen na een goede vrije trap vanaf randje zestien: 0-2. Nieuw Roden wist hier op een goede kopkans van Wilco weinig tegenover te stellen. Het spel was in de eerste helft erg slecht en de matige staat van het veld hielp ook niet mee. De term “zwaar veld” was zeker van toepassing. De ruststand was zodoende 0-2 in het voordeel van Blauwhuis.
In de tweede helft leek Nieuw Roden als herboren uit de kleedkamer te komen. De ploeg creëerde veel druk op de goal van Blauwhuis. Na ongeveer een uur spelen werd Wilco Drent gevloerd door de keeper van Blauwhuis. De scheids vergat echter om de doelman de rode prent te geven. Het ging van kwaad tot erger voor de Neironers toen niet veel later ook doelman Jayden Kuiper geblesseerd uitviel. Daarnaast kreeg Huib de Vries niet veel later wel de rode kaart van scheidsrechter Draaijer, waardoor Nieuw Roden met 10 man kwam te staan. Nieuw Roden ging echter door met aanvallen en de NeiRôners kregen loon na werken. Met een fabuleuze vrije trap zorgde Jeroen Gooijert voor de aansluitingstreffer 1-2. Blauwhuis was het kwijt en werd omver geblazen in deze fase van de wedstrijd. In de 85e minuut zorgde Wilco Drent met een prachtige kopbal voor de verdiende gelijkmaker. Uiteindelijk kon Nieuw Roden helaas het gelijke spel niet vasthouden en kreeg het een paar minuten na de gelijkmaker de 2-3 en de 2-4 om de oren na wederom flinke miscommunicatie in de achterhoede. Angelo Weggers deed nog wel wat terug door de 3-4 nog binnen te schieten, maar dit was helaas niet voldoende om een resultaat over te houden aan dit knotsgekke duel vol fouten.
Wederom een zure verliespartij voor de mannen van Jur Smit. Saai is het nooit op sportpark Nieuw Roden, maar de ploeg zal snel punten moeten pakken om aansluiting te houden met de middenmoot. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Bakkeveen.
We hopen jullie dan allemaal te zien.


Foto ©️ Dit is Roden

#vvnieuwroden
#samenveurneiroon
#COYBB