Offday Nieuw Roden leidt verlies in tegen concurrent Bakkeveen

08-04-2024

Nieuw Roden heeft vanmiddag een ruime nederlaag geleden tegen Bakkeveen. De Friezen wonnen de degredatiekraker in de zondag 4e klasse B met 0-4 van de Nei-Roners.

Nieuw-Roden die geen schim meer was van vorige week tegen middenmoter Oldeboorn, waar na prima voetbal met 2-0 van werd gewonnen. Net als vorige week zaterdagavond tegen Zevenhuizen, die met 0-3 werd verloren, hing het elftal weer als los zand aan elkaar. Er werd weer meer tegen zichzelf en de scheidsrechter gevoetbald dan tegen Bakkeveen. De Friezen die ook niet het beste van het spel hadden gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust had het na het inbrengen van Thomas den Hartog en Jayden Kuiper al meer kansen gecreëerd in vijf minuten dan in de hele eerste helft. Na een gepareerde schot van Jayden Kuiper, schoot Sander Drent de bal eindelijk de netten in. Echter bleek het vlaggetjesdag bij Bakkeveen en werd de goal dubieus afgekeurd wegens buitenspel en zo bleef het 0-1. Direct daarna scoorde Bakkeveen de 0-2 en viel het elftal als een kaartenhuis in elkaar. De achterstand werd nog groter, want de 0-3 en 0-4 vielen daarna niet veel later. Alhoewel er voor beide doelpunten voor buitenspel werd gevlagd, besloot de scheidsrechter toch beide doelpunten goed te keuren, tot ieders verbazing. Waar de grens van Bakkeveen in het gelijk werd gesteld, werd aan de andere kant de vlagger van Nieuw Roden genegeerd door de scheids. Na de 0-3 verloor de ploeg ook nog doelman Cas van de Gruiter met een blessure. Hierdoor moest Sander Drent uit nood plaats nemen in het doel. Een bijzondere samenloop van omstandigheden zullen we maar zeggen. Al met al was Nieuw Roden vandaag te matig om een resultaat over te houden aan dit duel. Volgende week zondag wacht wederom de derby tegen Zevenhuizen, ditmaal in Zevenhuizen. Nieuw Roden zal dan een stuk beter voor de dag moeten komen om een resultaat over te houden aan dit duel.